Stressing Anchovies Thinking

by shz

OK. Entry malas gila. Baik baca cepat sebab ada potential entry ni akan di unpublish. Entry malas nak mampos pikir sebab for the last 2 weeks kepala hotak cramped pasal kerja. Pasal review budak-budak ni. Pasal senior staff nak resign. Nak pujuk orang senior ingat senang ke? Pasal clients lembab macam siput pig tak nak bayar fees. Pasal gaji Febuari dan kemungkinan Mac kena hold lagi sebab nak settle kan dulu gaji staff. Ceh, so much for having your own company,right? At times like this I’d rather be a CAD monkey, an architectural slave been paid on time. Kekadang rasa macam nak join pakcik pisang goreng yang kena kutuk hari tu. Pisang goreng confirm orang beli.

So hari ni dah tak nak cakap pasal benda lain dah. Nak cakap pasal ikan bilis.Masa sekolah rendah dulu, ada sorang kawan nama Hafizah. Dia selalu bawak bekal. Dan mak dia suka bekalkan this one dish with anchovies cooked with green chillies. Bapak sedap ek. Everytime rehat ngan dia, I secretly pray mak dia akan bekalkan dia with that dish. So that boleh ngecek. (Sheesh, is that how you spell it, or is it ngechek?) Anyway, Hafizah ni pun satu, kedekut. Kalau bagi pun sikit je. And being a young blood who constantly hungry at that time, I was ever tak puas hati lah dengan minah kedek ni. Its not like she can’t ask her mom to cook it for her kat rumah pun kan? Bagi je lah!!

Sekarang dah besar panjang dah jadi bini orang, naturally I’ve been attempting to cook the same dish. But selalu tak jadi. Apa pulak selalu, tak pernah jadi lah. So stress.

So the point of this entry is stress. Even when I’m stressed, I’ll think about something that is also stressful. And the next point is, don’t be like me. Someone who put stress on her already stressed mind and body. And someone who would only remember her old friend that is associated to herย favoriteย food.

Whatever, minger.

Advertisements